Kuih Gelembung Buaya / RESEPI CIKGU ANI: December 2013
Gelembong buaya, namanya nampak garang dengan warna oren dan hijaunya yang terang,,, tapi bila makan rasanya lemak dan manisss sangat. Kuih gelembung buaya1 cawan tepung beras1/2 cawan tepung pulut1 cawan air1 kilo kelapa parut muda4 cawan gula pasirpewarna hijau pewarna . 1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes . Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air . Kawasan yang terkenal dengan kuih ini biasanya . Kuih gelembung buaya merupakan kuih dalam kategori dodol cuma yang bezanya ianya diperbuat daripada kelapa. Bunyinya sedikit menggerunkan, namun sebaik menjamah gelembung buaya iaitu kuih tradisi masyarakat kelantan, ia pasti membangkitkan .
1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes . Kuih gelembung buaya merupakan kuih dalam kategori dodol cuma yang bezanya ianya diperbuat daripada kelapa. Gelembong buaya, namanya nampak garang dengan warna oren dan hijaunya yang terang,,, tapi bila makan rasanya lemak dan manisss sangat. Kuih gelembung buaya1 cawan tepung beras1/2 cawan tepung pulut1 cawan air1 kilo kelapa parut muda4 cawan gula pasirpewarna hijau pewarna . Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air .
Kuih gelembung buaya1 cawan tepung beras1/2 cawan tepung pulut1 cawan air1 kilo kelapa parut muda4 cawan gula pasirpewarna hijau pewarna .
Gelembong buaya, namanya nampak garang dengan warna oren dan hijaunya yang terang,,, tapi bila makan rasanya lemak dan manisss sangat. Kuih gelembung buaya1 cawan tepung beras1/2 cawan tepung pulut1 cawan air1 kilo kelapa parut muda4 cawan gula pasirpewarna hijau pewarna . Kuih gelembung buaya merupakan kuih dalam kategori dodol cuma yang bezanya ianya diperbuat daripada kelapa. Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air . 1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes . Kawasan yang terkenal dengan kuih ini biasanya . Bunyinya sedikit menggerunkan, namun sebaik menjamah gelembung buaya iaitu kuih tradisi masyarakat kelantan, ia pasti membangkitkan .
Kuih gelembung buaya1 cawan tepung beras1/2 cawan tepung pulut1 cawan air1 kilo kelapa parut muda4 cawan gula pasirpewarna hijau pewarna . Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air . Gelembong buaya, namanya nampak garang dengan warna oren dan hijaunya yang terang,,, tapi bila makan rasanya lemak dan manisss sangat. Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air 1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes . Kawasan yang terkenal dengan kuih ini biasanya . Kuih gelembung buaya merupakan kuih dalam kategori dodol cuma yang bezanya ianya diperbuat daripada kelapa.
Kuih gelembung buaya1 cawan tepung beras1/2 cawan tepung pulut1 cawan air1 kilo kelapa parut muda4 cawan gula pasirpewarna hijau pewarna . Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air Gelembong buaya, namanya nampak garang dengan warna oren dan hijaunya yang terang,,, tapi bila makan rasanya lemak dan manisss sangat. Kuih gelembung buaya merupakan kuih dalam kategori dodol cuma yang bezanya ianya diperbuat daripada kelapa. Kawasan yang terkenal dengan kuih ini biasanya . 1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes . Bunyinya sedikit menggerunkan, namun sebaik menjamah gelembung buaya iaitu kuih tradisi masyarakat kelantan, ia pasti membangkitkan . Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air .
1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes .
Kuih gelembung buaya merupakan kuih dalam kategori dodol cuma yang bezanya ianya diperbuat daripada kelapa. Kuih gelembung buaya1 cawan tepung beras1/2 cawan tepung pulut1 cawan air1 kilo kelapa parut muda4 cawan gula pasirpewarna hijau pewarna . Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air 1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes . Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air . Kawasan yang terkenal dengan kuih ini biasanya . Gelembong buaya, namanya nampak garang dengan warna oren dan hijaunya yang terang,,, tapi bila makan rasanya lemak dan manisss sangat. Bunyinya sedikit menggerunkan, namun sebaik menjamah gelembung buaya iaitu kuih tradisi masyarakat kelantan, ia pasti membangkitkan .
1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes . Kawasan yang terkenal dengan kuih ini biasanya . Bunyinya sedikit menggerunkan, namun sebaik menjamah gelembung buaya iaitu kuih tradisi masyarakat kelantan, ia pasti membangkitkan .
Bunyinya sedikit menggerunkan, namun sebaik menjamah gelembung buaya iaitu kuih tradisi masyarakat kelantan, ia pasti membangkitkan . Kuih gelembung buaya merupakan kuih dalam kategori dodol cuma yang bezanya ianya diperbuat daripada kelapa. Kawasan yang terkenal dengan kuih ini biasanya . Gelembong buaya, namanya nampak garang dengan warna oren dan hijaunya yang terang,,, tapi bila makan rasanya lemak dan manisss sangat. 1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes . Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air .
Bunyinya sedikit menggerunkan, namun sebaik menjamah gelembung buaya iaitu kuih tradisi masyarakat kelantan, ia pasti membangkitkan .
Kuih gelembung buaya merupakan kuih dalam kategori dodol cuma yang bezanya ianya diperbuat daripada kelapa. Gelembong buaya, namanya nampak garang dengan warna oren dan hijaunya yang terang,,, tapi bila makan rasanya lemak dan manisss sangat. Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air Kawasan yang terkenal dengan kuih ini biasanya . Kuih gelembung buaya1 cawan tepung beras1/2 cawan tepung pulut1 cawan air1 kilo kelapa parut muda4 cawan gula pasirpewarna hijau pewarna . Bunyinya sedikit menggerunkan, namun sebaik menjamah gelembung buaya iaitu kuih tradisi masyarakat kelantan, ia pasti membangkitkan . 1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes . Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air .
Kuih Gelembung Buaya / RESEPI CIKGU ANI: December 2013. Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air 1kg kelapa parut putih 120g tepung beras (bancuh dgn 6 sudu besar air) 480g gula pasir 2 sudu kecil pes . Bunyinya sedikit menggerunkan, namun sebaik menjamah gelembung buaya iaitu kuih tradisi masyarakat kelantan, ia pasti membangkitkan . Kuih gelembung buaya merupakan kuih dalam kategori dodol cuma yang bezanya ianya diperbuat daripada kelapa.
Gelembong buaya, namanya nampak garang dengan warna oren dan hijaunya yang terang,,, tapi bila makan rasanya lemak dan manisss sangat. Kawasan yang terkenal dengan kuih ini biasanya .
Kawasan yang terkenal dengan kuih ini biasanya .
Gelembong buaya, namanya nampak garang dengan warna oren dan hijaunya yang terang,,, tapi bila makan rasanya lemak dan manisss sangat.
Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air
Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air .
Bahan bahan kuih gelembung buaya 1/2 kg kelapa parut 1 1/2 cawan gula 3 sudu makan tepung pulut di bancuh dengan 1/2 cawan air 1 cawan air
Kuih gelembung buaya merupakan kuih dalam kategori dodol cuma yang bezanya ianya diperbuat daripada kelapa.
Gelembong buaya, namanya nampak garang dengan warna oren dan hijaunya yang terang,,, tapi bila makan rasanya lemak dan manisss sangat.
Bunyinya sedikit menggerunkan, namun sebaik menjamah gelembung buaya iaitu kuih tradisi masyarakat kelantan, ia pasti membangkitkan .
Gelembong buaya, namanya nampak garang dengan warna oren dan hijaunya yang terang,,, tapi bila makan rasanya lemak dan manisss sangat.
Post a Comment for "Kuih Gelembung Buaya / RESEPI CIKGU ANI: December 2013"